dilluns, d’agost 05, 2024

DIUMENGE XVIII DURANT L’ANY

 


1.      Una nova manera de viure .

Deixeu la vostra antiga manera de viure. Despulleu-vos d'aquesta naturalesa envellida; els designis que la sedueixen la porten a la seva destrucció. Que es renovi el vostre esperit i tota la vostra manera de pensar! Revestiu-vos d'aquesta nova naturalesa que Déu ha creat a imatge seva!” Acceptar Jesús només és possible canviant la mentalitat materialista que domina la realitat i que constantment ens tempta, encara que hàgim optat per Jesús. L‘estil de l’home nou és l’estil de Jesús. Que consisteix a viure amb una mentalitat espiritual i altruista; una espiritualitat encarnada en la realitat. Que lluny estem de la senzillesa de Jesús i de la manera d’estimar de Jesús!

2.      Eucaristia i caritat.

El missatge d’avui està precedit per l’episodi de la multiplicació dels pans i els peixos, que vam escoltar diumenge passat. De l’acció de Jesús i de les seves paraules se’n pot fer dues lectures. La primera és la solidaritat “material” de Jesús amb els seus seguidors i la segona és una lectura eucarística, que és el tema d’avui i dels diumenges següents. Les dues lectures són diferents però inesperables. La lectura eucarística és una abominació si no va acompanyada de la solidaritat real amb els germans. 

3.      Jesús és el pa de vida.

El pa de cada dia és imprescindible per a viure, però el pa de vida ho és encara més. Jesús vol ser el nostre aliment imprescindible per al camí de la vida cap a la Vida. Els deixebles de Jesús també hem de ser, al nostre nivell, pa de vida per a tothom. Demanem al Senyor que ens obri els ulls i ens doni coratge per ser donadors de vida, com Jesús.

Josep Esplugas Capdet, prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge