dilluns, de desembre 07, 2020

DIUMENGE II D'ADVENT 5-6/12/2020


Benvolguts gns./nes:
En aquest segon diumenge d'Advent el Profeta Isaïes ens envia un missatge de confiança i esperança: Consoleu, consoleu el meu poble"... Tu que portes bones noves a Jerusalem, alça ben fort el teu crit, alça't ben fort, no tinguis por!  
Aquestes paraules d'ànim ens són tan necessàries en aquests temps que vivim, enmig de la pandèmia del Covid 19, que no acaba de controlar-se i amb tot el dolor i malestar que provoca. En aquell moment el poble d'Israel també vivia amb moltes dificultats, exiliat a Babilònia, lluny de la terra promesa. Però el Senyor es manté fidel: "Aquí teniu el vostre Déu!.  Déu és la font del consol, però compte amb nosaltres per a ser el seus portaveus i missatgers, perquè amb humilitat i convicció anem cap el desert de la nostra societat i obrir-li una ruta,aplanar-li en l'estepa un camí.
Sant Marc vol remarcar avui que: "Comença l'evangeli de Jesús, el Messies, el Fill de Déu"   i tot seguit cita el text del profeta Isaïes de la primera lectura:  "Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí". per a fer-nos veure que l'evangeli de Jesús, la bona notícia, que és Crist, no comença només amb el seu naixement, sinó que ja hi  ha hagut abans un temps de preparació, d'advent, amb tres moments importants: El primer, el trobem en aquells passatges de l'Antic Testament que ens parlen del camí de Déu envers el seu poble i del camí del poble envers Déu. El segon moment, en l'enviament d'un profeta, Joan Baptista, capaç d'indicar a la humanitat el camí del desert, lloc on Déu ens anima a fer una autèntica conversió. El tercer moment es dona en el mateix poble que per la predicació del Joan Baptista, camina penedit cap al desert per a rebre el perdó, fent-se batejar. Així naixerà un poble nou que demana de cadascú, posar-se en camí, sortir i adreçar-se al  Baptista, el precursor per acollir el seu missatge de conversió i, sobretot, per a rebre al veritable Messies, aquell de qui Joan diu: és més poderós que jo, tan poderós que no soc digne ni d'ajupir-me a deslligar-li la corretja del calçat. Jo us he batejat només amb aigua; ell us batejarà amb l'Esperit Sant": Jesucrist.
Si diumenge passat rebíem la invitació a estar atents i vetllar, avui Joan, ens convida a convertir-nos, a creure en Jesús i fer nostre la seva manera de pensar de parlar, d'actuar, de viure i conviure. Hauríem de preguntar-nos: ¿De què hem de convertir-nos? Què ha de canviar de la nostra manera de ser i de fer per a viure l'evangeli de Jesús? Quins obstacles posem personalment i comunitàriament a que Jesús reneixi i creixi en el nostre cor i el seu Esperit guiï les nostres vides? Com podem preparar-li el camí i aplanar-li la ruta per  a que cada vegada s'apropin més persones a Jesús?
Perquè Jesús ve a nosaltres per a néixer de nou, ple d'amor, per a salvar-nos, esdevenint per  a nosaltres el veritable camí cap a la vida plena amb Déu Pare. Un camí que també tindrà moments de creu, perquè demana que denunciem les injustícies i que ens posem al costat dels que pateixen; però que, ben units a la creu de Jesús, podrem afrontar amb fe i esperança.
Benvolguts german/nes: Obrim el nostre cor i deixem-nos trobar per Crist salvador que ve a nosaltres. Acollim-lo, escoltem la seva Paraula, preguem-la, participem de l'Eucaristia, que ens dona forces per a  sortir al seu encontre i testimoniar el seu amor amb el servei als germans, especialment els més necessitats.
Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge