dijous, de desembre 31, 2020

MISSA DEL DIA DE LA SAGRADA FAMILIA 27-28/12/2020

 

Evangeli: Lc 2,22-40

Benvolguts germans i germanes!  

En aquests dies entranyables de Nadal, en els que procurem retrobar-nos en família, i més després de totes les restriccions que hem sofert arrel de la pandèmia que arrosseguem, pren un especial relleu la festa que avui celebrem.

Contemplem amb tendresa la Sagrada Família de Natzaret. És una família senzilla, normal, la de Josep, el fuster; María, la filla de Joaquim i Anna, mestressa de casa;  i Jesús, l'infantó.  Déu ha volgut  encarnar-se  en el si d'aquest família, en la càlida quotidianitat de dues persones que s'han fiat de Déu, com ho va fer Abraham,  que s'estimen i que estan disposades a  compartir per sempre un projecte de vida i   d' amor en comú.

Hem escoltat como l'Evangeli de Sant Lluc ens narra que  Jesús creixia i es feia fort, era entenimentat i Déu li havia donat el seu favor en el si d'aquella família senzilla de Natzaret. També les nostres famílies, han de ser  un lloc de creixement continuat de tots els seus membres; on els petits trobin un ambient d'amor; on els joves trobin camins oberts, de diàleg i comprensió; on els grans vagin superant la rutina i el cansament, el mal humor…; on els més grans se sentin acollits i estimats per tots. Les famílies, associades a la família de Jesús, són dipositàries d'una  Bona Notícia i  funció fonamental: ajudar a fer créixer el Regne de Déu, que Ell, Jesús, anunciarà i voldrà establir.  Ho confirma l'ancià Simeó, quan es troba amb María i Josep, presentant a Jesús en el temple i els diu: “Aquest noi serà motiu que molts caiguin a Israel i molts altres s'alcin; serà una senyera combatuda,i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima; així es revelaran els sentiments amagats als cors de molts" . També la vella profetessa Anna, quan s'apropa a ells, donarà  gràcies a Déu i parlarà de Jesús a tots els que esperaven l'alliberament de Jerusalem. Així la família té la missió d'esdevenir suport de les persones que intenten expandir el Regne de  Déu, i per això ha d'estar oberta a les realitats del món, als signes dels temps i implicada en la seva transformació, en les que el diàleg i el perdó siguin com el pa nostre de cada dia, com a punt de partida de la gran família universal, del Pare del Cel, que escolta, celebra i viu la Paraula de Déu. Però la família avui en dia no ho té gens fàcil, per això “«l'Església ha d'acompanyar amb atenció i cura als seus fills més fràgils, marcats per l'amor ferit i extraviat, donant-los de nou confiança i esperança, com la llum del far d'un port o d'una torxa portada al mig de la gent per il·luminar els qui han perdut el rumb o es troben enmig de la tempesta». No oblidem que, sovint, la tasca de l'Església s'assembla a la d'un hospital de campanya”(AL.Nº 291).

Benvolguts, les nostres famílies, que no són perfectes,  són cridades a ser Església domèstica, on es pugui compartir i transmetre el do de la fe, de Paraula i d'obra, de manera que els fills puguin descobrir la seva vocació al servei dels altres, sentint-se germans i fills i fills de Déu, capaços d'escoltar-se, de perdonar-se i demanar-se perdó, i d'alliberar-se així de rancúnies i comptes pendents paral.litzadors.

Que aquesta Eucaristia, celebrada entorn d'aquesta taula, sigui penyora de l'encontre  en pau de tots els fills i filles a l'entorn de la taula del Regne. Que així sigui.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge