dimecres, d’agost 18, 2021

MISSA DE L’ASSUMPCIÓ DE MARIA. DIUMENGE 15/8/2021



Benvolguts germans/es: 

Avui, celebrem   una de les festes més arrelades en els nostres pobles i que des del segle VIIIè, tant a l’Orient com a l’Occident l’Església ha celebrat amb gran solemnitat: la Dormició o  l’Assumpció de Maria, en cos i ànima al cel, veritat que forma part del dipòsit de la fe, definida com a dogma pel Beat Pius XII el dia 11 de novembre de l’any 1950.

*Maria, ve avui a fer festa amb nosaltres, com ho feu amb la seva cosina Elisabet, a la qual visità decididament després de rebre l’anunci que del seu si, per obra de l’Esperit Sant, naixeria el Fill de Déu. Tant de bo que acollíssim la Paraula de Déu, amb la mateixa senzillesa i disponibilitat que Maria i que Elisabeth. Aquestes actituds misericordioses ens calen també, per descobrir l’acció de Déu en aquelles persones a qui elles representen: els pobres, els orfes, els estrangers, les viudes, els malalts, els captius, els pecadors...   

*En Maria, s’acompleix l’hora de Déu: Així ho expressa  a l’apocalipsi una veu que crida amb tota la força “Ara és l’hora de la victòria del nostre Déu, l’hora del seu poder i del seu Regne, i el seu Messies ja governa”. Maria és la Mare de Déu, la que permet que el Fill de Déu s’encarni i neixi, duent a plenitud l’obra de la redempció. És la nova Eva, que amb la seva humilitat repara el pecat que Eva cometé en voler ser com Déu, menjant el fruit prohibit.

*Maria ens va al davant en ser glorificada amb el seu fill, participant plenament de la seva resurrecció, de la  Pasqua de Jesucrist. Com ens diu Sant Pau, Crist ens obra la porta cap a la vida eterna. Déu Pare el fa rei del seu Regne i  li sotmet tots els enemics, fins i tot la mort.  I  nosaltres, fills de Déu en el Fill, pel baptisme, també esperem, ressuscitar un dia i viure per sempre amb Déu, com Maria, la nostra mare. Per això, tal i com diu el prefaci, Ella ens és imatge i primícia de l’Església gloriosa, model d'esperança certa i consol del poble que camina”.

*Amb Maria, som cridats a viure el nostre particular Magnificat. Adonar-nos que a través d’Ella, el Fill de Déu ens visita i es queda entre nosaltres. Com Maria, hem de reconèixer el pla de Déu en la nostra vida i posar-nos en camí. Ella corre a l’encontre d’Elisabet decididament, no s’atura. Hem d'aprendre de Maria a unir-nos al projecte del món nou que Déu té previst. I com Elisabet, hem de reconèixer en Maria la millor deixeble de Jesús, perquè escolta la paraula de Déu i la guarda en el seu cor per a viure-la. Hi confia totalment i sap que Déu obra meravelles en Ella. Un Déu que ens estima a tots,  que vol fer meravelles amb nosaltres, d’una manera preferencial amb als més pobres. Un Déu que derroca els poderosos del soli i exalça els humils i  que pot capgirar els plans humans de la història.

*Benvolguts/des, celebrem aquesta festa amb fe i alegria, i acompanyats per Maria, Assumpta al cel, sentim-nos família de Déu, guiats per l’Esperit Sant, disposats a seguir les petjades de Jesús, amb humilitat i esperit de servei, sense deixar-nos temptar pel drac de la indiferència davant  les necessitats dels nostres germans més desvalguts ni de les injustícies que més a prop o més lluny de nosaltres es donen. Que així sigui!

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge