dilluns, de juny 13, 2022

MISSA DEL DIUMENGE DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT 11-12/06/2022

  
Foto del grup de persones que han rebut la Unció dels Malalts en aquesta missa.

Benvolguda família de famílies que és la comunitat, germans i germanes:   

Després de la cinquantena Pasqual, reprenem el temps de durant l’any, però no baixa la intensitat del nostre compromís cristià. Amb la solemnitat d’avui de la SANTÍSSIMA TRINITAT esdevé una bona recapitulació dels efectes del misteri pasqual: els misteris de la mort i resurrecció de Jesús, la seva ascensió a la dreta del Pare i l’efusió de l’Esperit Sant en la Pentecosta ens han permès entrar a la vida de la gràcia i en la dinàmica de Déu que un però que   a la vegada és manifesta a través de tres persones: PARE, FILL (JESUCRIST) I ESPERIT SANT, que és comunió d’amor del Pare i el Fill, per l’Esperit Sant.  

Només començar, us heu adonat que ja l’hem invocat: EN EL NOM DEL PARE, DEL FILL I DE L’ESPERIT SANT.  I d’aquí un moment professarem la nostra fe, respondrem al CREDO, i direm amb tota naturalitat que:  CREC EN UN DÉU PARE TOT PODERÓS...I EN JESUCRIST, ÚNIC FILL SEU I SENYOR NOSTRE...CREC EN L’ESPERIT SANT.

 Així doncs, si algú ens preguntés: QUÈ I QUI ÉS DÉU PER A TU? Que li respondríem?  Jesús, ens hi ajuda:

*Déu és un pare bo que ens estima amb bogeria, sense fer distincions, en tot cas, les fa en favor  de les persones més desafavorides, de les que els manca salut, dels malalts. Per això, Jesús,  ens diu que podem parlar amb Déu, com a fills estimats, dient-li  PARENOSTRE, no meu ni teu, sinó de tots.

*Un Déu que ESTÀ  EN EL CEL, però que té les portes obertes, gràcies a que Jesús, el Fill i germà nostre, ha anat preparar-nos-hi una estança. Ell, amb la seva manera de ser i de fer ens ensenya el camí que hi porta: estimant, curant, perdonant, fent el bé...

*Però a més a més, Jesús a la Pentecosta, ens envia l’Esperit Sant, el defensor, l’Esperit de la veritat, que ens ajuda a comprendre les seves paraules, el seu evangeli, que ens dóna força per estimar com Ell ho va fer, que ens convoca i reuneix com a gran família, com a l’Església, per a celebrar l’àpat de l’Eucaristia, fent que el pa i el vi que oferim esdevinguin el cos i la sang de Jesús, que se’ns dóna com aliment, que necessitem per continuar el nostre camí. Per a celebrar els altres sagraments, entre ells el que també celebrem avui: la unció dels malalts. Precisament avui, dins d’aquesta Eucaristia, un grup de persones el rebran, a través del qual el sacerdot i la comunitat cristiana pregaran per elles, els imposaran les mans damunt del cap i els ungiran amb l’oli dels malalts (l’oli símbol de guarició i de benestar). És la trobada sacramental amb Crist Metge, que continua estant proper als cristians malalts per curar-los, alleujar-los i alliberar-los del mal. La unció no és per als qui es troben inconscients i a punt de morir. I menys encara pels qui ja han mort. És una sagrament pels qui pateixen seriosos inconvenients de salut, siguin joves o grans, pels que han de ser sotmesos a una operació considerada greu, pels qui ja tenen una edat avançada.

Benvolguts/des, donem gràcies a Déu, que ens estima i acompanya, com a PARE, FILL I ESPERIT SANT, que ens anima a caminar junts, a deixar-nos trobar per Ell,  a conèixer-lo i a estimar-lo cada vegada més en els germans, especialment en els més necessitats.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge