diumenge, d’agost 07, 2022

PELEGRINACIÓ A TERRA SANTA

Dia 7: Galilea 

La baixa Galilea és el lloc on Jesús va desenvolupar la seva tasca missionera. Hem recorregut els llocs més importants en els quals va sentar les bases del cristianisme.

Primer el Sermó de la Muntanya. Hem pujat al lloc on se sap que hi predicava. Avui missa de campanya a l'aire lliure molt propera i viscuda. La lectura de l'Evangeli ha estat les benaurances, com ho feia Jesús amb els deixebles, s'asseien allà, conversaven i compartien el pa i el vi.

Durant tot el dia ens hem anat aturant a llocs que se sap que hi va ser Jesús i hi va predicar. Hi hem anat llegint els evangelis que estan relacionats en cada espai.

El més important és Cafarnaum, el poble de Pere. Jesús hi va viure i ensenyar a la sinagoga. Hem visitat la casa de la sogra de Pere, la sinagoga i la platja del mar de Galilea on va captar els deixebles.

Hem anat també al poble de Maria Magdalena i a casa seva hi hem llegit l'evangeli de quan Maria troba el sepulcre buit.

El final del dia ha estat el passeig amb barca pel llac de Galilea, l'evangeli ha estat quan Jesús camina sobre l'aigua, per acabar s'ha fet un torn de pregàries 

lliures espontànies molt bonic.

1 comentari:

  1. El Mar de Galilea s’alimenta principalment de les Aigües del riu Jordà, és l’indret més pur de l’època de Jesús; Israel ha sofert varies destruccions, és per això que les Esglésies i edificis serveixen per la memòria i la història. L’aigua un dels bens més preuats de la mare terra ens diu molt més, renovar el baptisme a les aigües del Jordà és un instant de Fe i Esperança que condueix a viure la Caritat (germanor amb tots els germans, tots), sublim vitamina per a cadascun de nosaltres. Un passeig en barca, més mecanitzada que en temps de Jesús (sense el va i ve), pel Mar de Galilea ens ho dona tot, la seva forma de lira, dolça, suau... íntima, el Rei David, el tocava per inspirar compassió i misericòrdia a Saul; l passeig es un bàlsam que permet escoltar la veu de Jesús, prop de la Muntanya, recordant-nos que tots els germans son benaurats, i en altres moments dient-nos tira la xarxa, fes pales el camí de Jesús, no tinguis por del risc de caminar sobre les aigües, les dificultats i són però la joia d’estimar també. Moments especials: el passeig pel mar i la renovació del baptisme en el Riu Jordà.

    ResponElimina

Publica un missatge