dimecres, de setembre 07, 2022

MISSA DEL DIUMENGE XXIII 03-04/09/2022


Benvolguda família de famílies que és la comunitat, benvolguts germans/es:  Què respondríem a un persona que, de sobte, ens preguntés: que  és el que cal per a seguir Jesús, per a ser deixeble seu, per a ser cristià? Avui, Jesús a l’evangeli, ens dona una  resposta molt clara:   

Què ens cal per seguir Jesús?

”Si algú vol venir amb mi i no  m’estima més que el pare i la mare, que l’esposa i els fills, que els germans i les germanes, i fins i tot que la pròpia vida no pot ser deixeble meu”.

És veritat que mirant el que s'està vivint en el nostre món fàcilment un pensa que això és impossible. Però, Jesús el que  ens proposa és que revisem a fons la nostra vida i que el posem a ell com el nostre centre, el nostre fonament i en ell dipositem el nostre cor. I des d’ell, que és amor, que és la prova de fins a quin punt Déu ens estima, estimarem als nostres pares, als nostres germans, als altres, d’una manera nova, la de  Jesucrist, que dóna la vida per nosaltres, que és capaç de perdonar i estimar els enemics, que no dóna mai a ningú per perdut. 

*Qui no porta la seva creu per venir amb mi, no pot ser deixeble meu:       Jesús ens convida a fer nostre un nou estil de vida, capaç de carregar la pròpia creu, sense defugir el dolor ni el sofriment, disposat a renunciar al benestar, als diners, a les pròpies comoditats, i cercar el bé comú, la justícia, la pau , i per tant a no resignar-se ni deixar les coses com estan, si aquestes són injustes i insolidàries.

Així anirem assolint la saviesa de Déu, coneixerem que desitja Déu de nosaltres, quina és la seva voluntat, sobretot, perquè no ens deixa sols, ens dona la força del seu Esperit Sant, el mateix que propicià que Maria esdevingués mare de Jesús i mare nostra.

Tots els cristians som germans  Tots els que seguim Jesucrist som fills de Déu i per tant germans. Sant Pau ens ho recorda des de la presó,  amb la persona d’Onèssim, que li arriba com esclau i que ell fa lliure, engendrant-lo en la fe i retornant-lo a Filèmon,  com a germà estimat. Com Jesús, com sant Pau, hem de mirar els altres com a semblants, sense considerar-nos ni superiors ni inferiors.  És la utopia cristiana que veu als altres amb fraternitat, des de la igualtat i de l'estima: ”rep-lo com em rebries a mi mateix”. És a dir, els anhels de la nova societat són possibles en la mesura en què és viva la fraternitat social, l'amistat. Com a Europeus, ens ho hem de fer mirar, p.e: pel que fa a les migracions al tractament i acolliment dels refugiats, cercant l’autèntica justícia amb misericòrdia

Benvolguts germans/nes, renovem la nostra confiança en Jesús, com a deixebles, tinguem-lo sempre com a centre de les nostres vides, portem com Ell i amb Ell la nostra creu, sentint-nos units els uns als altres, disposats a renunciar a tot el que impedeixi que el seu Regne d’amor, de pau i de justícia esdevingui una realitat arreu.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge