dilluns, d’octubre 03, 2022

MISSA DEL DIUMENGE XXVII 1-2/10/2022

 

Benvolguda famílies de famílies, germans/nes:  

La persona humana, per molt que de vegades vulgui autodefinir-se com atea o no creient, porta inscrita dins seu la necessitat de creure en quelcom que vagi més enllà d’ella mateixa. La fe és un do i una virtut, tant gran i tant necessària, que l’hem d’acollir agraïdament i cuidar, treballar, perquè creixi. Quan ens tanquem en nosaltres mateixos, pensant que davant les circumstàncies de la vida ens ho podem fer sols, caiem en l’orgull, l’egoisme i això ens fa mal i fa mal. Aleshores notem que la nostra vida fa tentines. Ho diu molt bé el profeta Habacuc:

L’home d’esperit orgullós se sentirà insegur, però el just viurà perquè ha cregut

Ens cal reconèixer que necessitem Déu  a les nostres vides, que ens cal creure-hi, ser humils per  adonar-nos que només Ell pot guiar-nos cap a la veritable felicitat, pel camí del bé, de l’amor i de la pau. El salmista n’ha fet experiència i per això ens proposa:

Veniu, prosternem-nos i adorem-lo, agenollem-nos davant el Senyor, que ens ha creat, ell és el nostre Déu, i nosaltres som el poble que ell pastura, el ramat que ell mateix guia

Déu vol estar al nostre costat, i ho ha demostrat encarnant-se en Jesús. Jesús ens revela l'amor de Déu Pare-Mare,   carregant damunt seu, dalt la creu, el nostre mal, el nostre pecat i  la mort, per a vèncer-los amb la seva resurrecció, i  guanyar-nos la salvació i la vida eterna. Però, a més ens dóna el seu Esperit Sant, per a que no defallim a l’hora de seguir les seves petjades, estimant i lluitant quotidianament contra el mal i les injustícies. Així, Sant Pau ens  exhorta amb aquestes paraules:

Procura revifar la flama del do de Déu que portes en virtut de les meves mans. L’Esperit que Déu ens ha donat no és de covardia, sinó de fermesa, d’amor i de seny...viu en la fe i en l’amor de Jesucrist. El tresor que t’ha estat confiat és valuós. Guarda’t amb la força de l’Esperit Sant que viu en nosaltres 

Els apòstols, escollits per Jesús, per ajudar-lo en la seva missió evangelitzadora, s’adonen de les seves pors, covardies i limitacions, i per això li demanen: Doneu-nos més fe”. També ho hem de fer nosaltres, apòstols dels segle XXI. No és fàcil obrar com Jesús ho fa. Per les nostres pròpies forces no ens en sortim, som massa fràgils, i si no estem ben arrelats a ell, sovint, a la primera dificultat o problema que ens ve, ens enfonsem. En el fons,  encara no som prou conscients del gran do de la fe que hem rebut:

Només que tinguéssiu un fe menuda com un gra de mostassa, si dèieu a aquesta morera: “Arrenca’t de soca-rel i planta’t al mar”, us obeiria

I com s’ha de notar que tenim fe? En la discreció i en la senzillesa de procurar fer bé la missió que cadascú tenim encomanada, no pas com a amos, sinó com a servidors, especialment dels més desvalguts. Servir sense exigir ni esperar res a canvi, doncs ja ho hem rebut amb el do de la fe,   disponibles, atents al que espera el Senyor de nosaltres per acomplir-ho amb responsabilitat. Aquest ha de ser el nostre distintiu com a cristians.  

Quan haureu complert tot allò que Déu us mana, digueu: “Som servents sense cap mèrit: no hem fet altra cosa que complir el nostre deure”

I no hem de patir, perquè tenim el millor amo: Déu, que és amor.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge