diumenge, de maig 17, 2020

DIUMENGE VI DE PASQUA, 10/05/2020


Lectures:
1a. Lectura
Salm
2a. Lectura
Evangeli

Benvolguts germans i germanes:  
Jesús ens estima sense mesura. Ens ho ha demostrat abastament. Avui ens diu com el podem estimar nosaltres a Ell.
*Si m’estimeu , guardareu els meus manaments.
Guardar on? En el cor. És a dir, que es facin vida en nosaltres. Perquè, justament Jesús encarna i concentra en la seva persona, les recomanacions que Déu volgué donar a la humanitat en la primera aliança, els manaments, i els resumeix en un de fonamental, que Joan anomena el manament nou: Estimeu-vos els uns als altres tal i com jo us he estimat.

Jesús, que és el nostre primer Defensor, i ens ho demostra donant la vida per nosaltres, entomant el mal, el pecat del món i enfrontant-se cara a cara a la mort per vèncer-la a la creu, amb la seva resurrecció, la seva Pasqua;  es compromet a pregar a Déu Pare que ens dóna un altre defensor,  el seu Esperit Sant, que hem rebut pel baptisme, i que ens convoca ara i aquí, l’Esperit de la veritat. Aquest ens permet convertir-nos dia a dia, i ens dóna la força per a indignar-nos davant el mal i la injustícia, lluitant per a que desapareguin, per apartar-nos de la mentida. 

Com ens diu Sant Pere, si ens deixem guiar per l’Esperit Sant, serem capaços de donar raó de la nostra esperança, sense por, encara que això ens comporti problemes, incomprensions i maltractes, més en uns moments en que  manifestar-se creient, cristià, membre de l’Església és anar contra corrent No tinguem por. Déu no ens deixa orfes i està amb nosaltres, gràcies a Jesús i a   la força del seu Esperit.

Com hem escoltat en la primera lectura, l'apòstol Felip baixà a Samaria, poble mal vist pels jueus, per a predicar Jesús el Messies,  el van acollir i van creure en ell, veient com en el seu nom  curava a persones malaltes, invàlides i paralítiques,  i van rebre l'Esperit Sant gràcies al baptisme que els van conferir els apòstols Pere i Joan. Això ens fa veure que ningú està exclòs de l'amor de Déu, especialment  les persones que pateixen, les persones malaltes, un fet que avui s'adiu amb el dia de la Pasqua del Malalt, i que ens fa tenir un record molt especial envers les persones que encara pateixen la malaltia del Coronavirus. 

Jesús, tal i com ho va fer  mentre va ser entre nosaltres com a home, vol  acompanyar-los ben de prop en la lluita contra la malaltia, ajudant-los a afrontar  el dolor i el sofriment, donant-los la seva força, el seu alè i el seu amor.  Com en deia Sant Pere fa uns diumenges, Jesús, amb les seves ferides a la creu, ens curava. Morint a la creu i ressuscitant, aquestes ferides es converteixen en el signe de la nostra redempció, del perdó i de la reconciliació amb el Pare.

Benvolguts/des, demanem-li al Senyor, que, guiats també  pel seu Esperit Sant, sapiguem estimar-lo cada dia més, guardant el seus manaments, estimant les persones que ens envolten, cercant la pau, el perdó i la justícia; especialment a les  que es troben mancades de salut, a favor de les quals, com a comunitat hem de mostrar sobretot els mateixos sentiments que Crist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge