dimarts, de maig 26, 2020

Homilia 24/5/2020


Benvolguts germans i germanes!   
Celebrem la Festa de l’Ascensió del Senyor al cel, on seu a la dreta del Pare, tal i com diem en el Credo que diumenge rere diumenge professem. És la confirmació que l’home Jesús, el crucificat-ressuscitat, és u amb el Pare: és Déu mateix que ha compartit la nostra vida,  i la duu a plenitud. És, doncs, una festa que ens anima a ser allò que Déu vol que siguem, amb esperança, seguint les petjades de Jesucrist, en qui s’uneixen la humanitat i la divinitat.
Hem escoltat el fragment final de l’evangeli segons Sant Mateu. Jesús ens diu: “Déu m'ha donat plena autoritat al cel i a la terra. Aneu a convertir tots els pobles, bategeu-los en el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant, i ensenyeu-los a guardar tot el que jo us he manat".
Així doncs, la missió que Jesús encomana als seus deixebles, és a dir, a nosaltres, és molt clara, i confia plenament en que serem capaços de dur-la a terme. Entre d’altres coses, perquè no ens deixa sols, ell coopera amb nosaltres, i sobretot perquè ens dona el defensor, el seu Esperit Sant. Vol que allò que Ell ha començat ho continuem nosaltres, com a Església. No ens podem guardar per a nosaltres la seva bona notícia. Déu ens estima a tots i ens ha donat el seu Fill Jesucrist, la seva Paraula encarnada, la seva vida  i  l’ha ressuscitat per salvar-nos a tots.  Cal que compartim, comuniquem aquesta Bona Noticia, aquest Evangeli amb els altres, perquè tothom pugui escoltar-lo,  encara millor viure’l i  donar-ne testimoni.
Jesús ens ho mana, l’Evangeli ha d’arribar a tots els pobles, a totes les llengües i cultures, perquè no es patrimoni exclusiu d’uns pocs, és una proposta universal, adreçada a tots els homes i dones, infants , joves i vells.
Jesús no condemna a ningú. Ell ofereix la seva vida de ressuscitat a tots, a batejats i a no batejats. Però també ofereix  la possibilitat de viure, ja des d’ara, en aquest món, el sabor de la vida eterna en l’Església, seguint-lo molt de prop juntament amb els altres deixebles, especialment amb els més necessitats i desvalguts. Ells són els seus preferits. Avui, que reprenem la celebració de l’Eucaristia amb la participació altra vegada de fidels, donem-li gràcies a Déu, i encomanem-li les persones que han mort com a conseqüència  de la Pandèmia, les seves famílies, moltes no van poder acomiadar-se adequadament, els malalts, els que des dels diferents àmbits han vetllat per la seva i per la nostra salut. I també encomanem als infants que en aquests dies havien de celebrar la seva 1ª comunió. Que se sentin encara més estimats pel bon amic Jesús, a qui rebran sacramentalment el proper mes d’octubre.
Benvolguts germans i germanes: La festa de l’Ascensió ens convida a enlairar la nostra mirada, amb joia, posant el nostre cor en “allò que és de dalt”, i no en “allò que és només de la terra”. Amb Crist Salvador, tota la humanitat puja, ascendeix.   Ell ens acompanya i ens diu:  "Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món”. Caminem doncs sense por, donant testimoni del seu amor, amb aquella alegria que mai ningú no ens la prendrà. 
Mn. Joan Lázaro, rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge