dijous, d’abril 22, 2021

DIUMENGE III DE PASQUA

Benvolguts germans i germanes:

En aquest III diumenge de Pasqua, sentim-nos molt units a aquells primers deixebles, que poc després de veure a morir Jesús a la creu, necessiten que els vagi a l'encontre per a confirmar-los la més bona notícia que podien esperar: la seva resurrecció.

Així ho va fer amb aquells dos homes que s'entornaven decebuts a Emmaús. Va sortir-los al pas, compartí el seu camí, mentre els aclaria el sentit de les Escriptures, fins que finalment el reconegueren amb el gest de partir el pa. Aleshores retornaren a Jerusalem, contents i esperançats desitjosos de fer-ne partícips els altres deixebles.

I quan els ho estan explicant, Jesús es fa present enmig d'ells  i els diu:  "La pau sigui amb vosaltres". I tant!  Jesús dóna la pau a qui està confós, incert, dubtós, incrèdul. Com necessitem d'aquesta pau! Pau és comunió, joia de viure. Pau és l'energia que dóna vida i esperança a la vida per sempre. Pau és algú que m'entén en el profund, també en el que jo no sé explicar, que no m'humilia en la meva debilitat i en el meu pecat, i que continua volent-me amb ell i parlant-me. Jesús és la pau que ve de cada divisió, la pau del cor, que allibera de tots els pesos que ens tanquen i ens entristeixen. És la pau entre el cel i la terra.                 Però tenen dubtes, potser nosaltres també en tenim: Per què us venen al cor aquests dubtes? Mireu-me les mans i els peus: sóc jo mateix. Sóc jo mateix, el Fill de Déu, que pocs dies abans havien negat i deixat sol, a la creu.   Els deixebles estan tant contents que no s'ho acaben de creure. Dubten.  El dubte ve sol; però cultivar-lo, propiciar-lo acaba per fer-nos creure que som astuts i intel·ligents, però ens entristeix. Aleshores és quan Jesús esdevé un fantasma. I un fantasma fa por, és una presència llunyana, irreal, intangible. Però no, ell no és un fantasma. Els ho   demostra  amb un altre gest quotidià:  "No teniu aquí res de menjar?". Ells li donaren un tall de peix a la brasa, i se'l menjà davant d'ells.

És viu, no l'han de cercar entre els morts. Ha ressuscitat!!! Havien escoltat tantes vegades les Escriptures: la Llei de Moisès, els profetes, els salms; que parlaven d'Ell, però no les havien comprès. Llavors els obrí els ulls perquè comprenguessin el sentit de les Escriptures, i els digué: "... El Messies havia de patir i de ressuscitar d'entre els morts el tercer dia, i calia predicar en nom d'ell a tots els pobles, començant per Jerusalem, la conversió i el perdó dels pecats. VOSALTRES EN SOU TESTIMONIS".

Sí, aquesta és la missió que encomana els apòstols i que avui, ens confia a tots nosaltres. Jesús novament ens obra els ulls, ens dóna la força del seu Esperit Sant, perquè donem testimoni del seu Evangeli, de la bona notícia. Ell ha mort i ha ressuscitat perquè ens estima i vol salvar-nos del mal, del pecat i de la mort. Ens convida a acollir-lo, a convertir-nos per viure seguint les seves petjades, dia a dia, en les diferents circumstàncies, especialment en els moments de dificultat com els que vivim, a causa de la pandèmia,  a ser testimonis que creiem en la força de l'amor que fa nou allò que és vell i crida de la mort a la vida.

Benvolguts gns i gnes, demanem a Déu Pare que aquesta Eucaristia ens ajudi a respondre positivament a la seva invitació, encara que anem contracorrent i se'ns compliqui la vida, que no ens manqui la   pau de Jesucrist, en qui hem de tenir posada tota la nostra fe i  esperança.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge