dimarts, de novembre 29, 2022

MISSA DEL I DIUMENGE D’ADVENT 26-27/11/2022


Benvolguda família de famílies, germans i germanes:

Quan ens conviden a fer un viatge o una ruta llarga  neix  dins nostre l' alegria, la il·lusió i l'esperança en què puguem arribar al destí i superar les dificultats que se’ns presentin i dediquem temps per a preparar-ho i preparar-nos. També vivim aquestes sensacions quan esperem algú que és molt important per les nostres vides, ens esforcem a tenir la nostra casa a punt per acollir-lo, endrecem, netegem i preparem una habitació  per quan arribi.

Doncs aquest I diumenge d’Advent  se’ns convida a FER CAMÍ, al fil d'un nou ANY LITÚRGIC, amb l’envagelista Mateu, per  a celebrar l’amor salvador de Déu en Jesucrist, i alhora se’ns invita a rebre el convidat més especial que mai podríem esperar, Jesús, el Fill de Déu.

El profeta Isaïes, des de l’Antic Testament ens diu: Veniu, pugem a la muntanya del Senyor, al temple del Déu de Jacob, que ens ensenyi els seus camins i seguim les seves rutes. Els seus camins i les seves rutes passen per portar la pau i la salvació arreu, vèncer el mal amb un bé més gran.

La invitació del profeta és clara: veniu, caminem a la llum del Senyor.  És el moment de confrontar la nostra vida a  la llum del Senyor,  i esmenar-nos en tot allò que ens separa d’Ell i dels germans.

Per això, ens caldrà seguir el consell de Sant Pau:  Siguem conscients dels moments que vivim... Despullem-nos de les obres pròpies de la fosca i revestim-nos amb l’armadura del combat a plena llum”. No ens podem conformar amb l’anar fent, o en veure-les venir. Bo i reconeixent les nostres limitacions i les nostres debilitats, el nostre pecat, hem d’esforçar-nos a anar-los superant, deixant-nos guiar pel mateix Jesús. Per tant, aprofitem aquest  temps d’advent, d’esperança, per a posar-nos mans a l’obra: Prou de dormir; ja és hora d’aixecar-nos. “COM MARIA, AIXECA’T”.   És el lema que hem escollit per aquest any per la pastoral de jove. Se’ns urgeix doncs, seguint l’exemple de Maria, estar ben desperts, vetllar per a acollir a qui és el nostre salvador en el nostre cor i deixar-nos transformar, convertir per ell: *Estigueu a punt també vosaltres, que el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada".   Potser hem estat molt atents a les ofertes del Black Friday, comparant preus, cercant la millor oferta… Tant de bo que tinguéssim el mateix afany per descobrir les mentides que emmascaren  la nostra realitat personal, familiar i social, les nostres incoherències. Des d’aquesta descoberta podriem clamar amb més convicció: Veniu Senyor Jesús!.

Tots nosaltres, ben amarats de la seva paraula, hem d’estar apunt per a rebre’l en el germà necessitat, en la persona que cerca sentit a la seva vida i no el troba, en els pobres, en els malalts, en els que pateixen...Cap persona, ens hauria de passar desapercebuda, si deixem que el nostre cor es mogui amb els batecs del Crist.

Benvolguts/des, aprofitem aquest Temps d'Advent  per a revisar com fem el camí de la nostra vida, en les petites o grans coses de cada dia, amb humilitat, amb esperança, amb paciència, amb perseverança, amb alegria, disposats a convertir-nos  i  a compartir el que som i el que tenim amb els altres per acollir junts  a qui és la llum per a  la nostra ruta: Jesús, el Senyor.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge