dilluns, de febrer 06, 2023

DIUMENGE V DE DURANT L’ANY 04-05/02/2023


Benvolguda família de famílies, germans i germanes:

Diumenge passat, se’ns van proclamar les Benaurances,   a través de les quals Jesús ens mostra com és i com actua, i alhora ens proposa viure-les com ell, per assolir  la felicitat més autèntica, que no passa pel tenir: diners, èxit, prestigi, honors, poder, influències; sinó pel  ser: pobre, humil, just, compassiu, net de cor, pacificador, ferm i perseverant en els valors de l’evangeli malgrat que això ens compliqui la vida.

Avui, Jesús, continua el seu sermó dalt la muntanya,  dient-nos que qui viu les benaurances es converteix en sal i llum, dos elements ben quotidians: *”Vosaltres sou la sal de la terra.i la llum del món

Vosaltres sou la sal de la terra: La sal té la virtut de donar gust al menjar si es posa en la justa mesura, tot desfent-se amb els altres condiments.  Quan no n’hi ha es troba a faltar. Jesús ens diu que som sal, no que podem ser sal. Per tant, som cridats a  donar el sabor  de Jesús als àpats del món. I això no passa, com ens diu Sant Pau per anunciar el misteri de Déu amb el prestigi de l’eloqüència i de la saviesa i imposar el nostre criteri, sinó pel poder convincent de l’Esperit, perquè la vostra fe no es fonamenti en la saviesa dels homes sinó en el poder de Déu, en la saviesa de la creu.         Es tracta de viure les benaurances, fent nostre l’estil de vida de Jesús, fonamentat en l’amor, i concretat en la pobresa i la humilitat, el dolor compartit i la compassió, la lluita pel bé i la justícia, la netedat de cor i el treball continu per la pau. Del contrari,  Si la sal ha perdut el gust, ¿amb què la tornarien salada?. No serà bona per a res.

Vosaltres sou la llum del món

Som cridats a ser  la llum del món, per tant, la nostra vida, hauria d’il·luminar als altres. No ens podem recloure en nosaltres mateixos, prescindint dels nostres germans. I ho som en tant que reflectim  Jesús, l'autèntica LLUM DEL MÓN, obrant el bé.

El profeta Isaïes, molts anys abans de néixer Jesús, parlant de quin és el veritable dejuni que aprecia Déu,  ja ens anticipava de quina manera, serem llum del món:

Comparteix el teu pa amb els qui passen fam, acull a casa teva els pobres vagabunds, si algú no té roba, vesteix-lo; no els defugis, que són germans teus.”                                      

En el temps que correm, amb tantes persones que  passen per tantes dificultats, com Església, procurem ser sal i llum, revisant personalment i comunitàriament com és el nostre estil de vida, quina part del nostre temps i dels nostres béns destinem en favor dels més necessitats, com tractem el planeta on vivim.  

Benvolguts gns/gnes, Jesús ens ha dit que som sal de la terra i llum del món, demanem-li que sapiguem correspondre el seu amor i la seva confiança, donant el seu sabor i reflectint la seva llum a les persones que ens envolten, conscients que com diu el salmista: “L’home just, compassiu i benigne és llum que apunta en la fosca” .

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge