dimarts, de desembre 07, 2021

MISSA DEL II DIUMENGE D’ADVENT 4-5/12/2021


Benvolguts germans i germanes:

Joan Baptista és una figura clau en aquest temps d’Advent, perquè justament esdevé, el precursor, aquell que prepara els camins del Senyor.

Tota la seva vida està orientada i projectada a Jesús. Ell neix i mor violentament, precedint a Jesús.  Ell rep la Paraula de Déu al desert i es deixa transformar per ella, però Ell no és la Paraula, només és, com diu el profeta Isaïes, una veu que clama en el desert, que predica un baptisme de conversió dels pecats, amb  aigua, que després, Jesús, ho farà amb l’Esperit Sant.  

 *Si Diumenge passat, I d’Advent, se’ns convidava a ESTAR ALERTA, DESPERTS, aquest II diumenge d’Advent, Joan Baptista, el Precursor, ens exhorta a obrir el nostre cor a Déu, a la seva Paraula, enmig del món, dels deserts que ens envolten i POSAR-NOS EN CAMÍ I OBRIR UNA RUTA, a qui és la Llum del món, el Salvador de tota la humanitat: JESUCRIST. Joan Baptista ens crida preparar  el camí del Senyor, i fer camí amb Ell per arribar  a la vida plena amb Déu Pare. Això vol dir, que hem de canviar en algunes coses, convertir-nos, desprendre’ns de pesos innecessaris (egoismes, rancúnies, afanys de grandesa, falses aparences...). Ens ho deia també el profeta Baruc: "Treu-te el vestit de dol i d'aflicció i engalana't per sempre amb la glòria de Déu. Vesteix-te amb el mantell de la bondat de Déu".    És, doncs, la mateixa Paraula de Déu, com Joan Baptista en el desert, la que ens orienta,  per a obrir  rutes al Senyor que ve a néixer entre nosaltres. Amb ella, ens anirem omplint, segons St. Pau: “de coneixement i de finor d’esperit per apreciar els valors autèntics i arribar purs i sense entrebancs al dia de Crist, carregats dels fruits de justícia que donem per Jesucrist".

*Així doncs, PAREM LES OIDES PER ESCOLTAR JESÚS COM ENS PARLA, ELL QUE ÉS LA PARAULA DE DÉU ENCARNADA.

Són moltes les persones que cerquen sentit a la seva vida. Com a cristians,  tenim la sort d’haver rebut el do de la fe que ens fa posar la nostra esperança en Jesús, aquell que no ens falla, que no fa valer la seva condició de Fill de Déu per imposar-se i limitar la nostra llibertat. Ans el contrari, ell ve al nostre encontre per a néixer de nou en el si d’una noia del poble, Maria;  i fer camí al nostre costat, per ajudar-nos a caminar junts i en comunió, tal i com se’ns proposa en el sínode que el papa ha convocat,  per a ajudar-nos a ser germans, ben disposats a servir, personalment i comunitàriament, com Església, com a poble, com a gran família, en paraules del Bisbe Salvador Cristau. Per això la crida de Joan a convertir-nos segueix vigent com el primer dia. Ens hem de preparar i posar-nos en camí. Aprofitem aquest temps d'Advent, per a llegir i meditar més  la Paraula de Déu, per a pregar, per a participar més intensament en les celebracions de l'Eucaristiaper a rebre  l'abraçada misericordiosa del Senyor a través del Sagrament del perdó, i per a oferir-nos a fer un servei o col·laboració que estigui al nostre abast en favor de la comunitat i dels més necessitats...testimoniant així que Déu ens estima i que ens salva amb Jesús, el seu Fill, que vol renéixer un any més en el nostre cor. Aquesta és la Bona Notícia de Nadal, que hem d’agrair, viure i compartir generosament, aplanant els camins, perquè s’acompleixi el que l’evangelista Lluc, citant al profeta Isaïes, proclama: ...i tothom veurà la salvació de Déu”.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge