dilluns, de desembre 13, 2021

MISSA III DIUMENGE D’ADVENT 11-12/12/2021


Benvolguts gns/nes:

La Paraula de Déu ens convida a  que, malgrat les dificultats i la duresa de la vida, com a cristians, com a seguidors de Jesús, no perdem l'esperança, ans al contrari.

Avui , quan a Joan Baptista li pregunten tres vegades: Així, doncs, què hem de fer? Respon a la gent: Qui tingui dos vestits, que en doni al que no en té i qui tingui menjar   que el comparteixi també amb els altres.    I als cobradors d'impostos: No exigiu més del que està establert.. i als guardes: .No forceu ningú amenaçant de maltractar-lo o de denunciar-lo. Acontenteu-vos de la vostra soldada

És tota una exhortació a no caure en la corrupció i en la injustícia. Però som tots els que hem de fer examen de consciència sobre quin és el nostre estil de vida, i el nostre capteniment en relació als altres, i fins a quin punt fem cas de la invitació de Joan Baptista a convertir-nos, a preparar-nos per a rebre a Jesús, el Fill de Déu, per aplanar-li el camí i obrir-li rutes perquè el seu missatge d'amor, misericòrdia i justícia arribi arreu.

Joan Baptista  ens serveix d'exemple d'integritat, honradesa i fidelitat a Jesús perquè no és vol atribuir allò que no és. No és el Messies, el seu baptisme només és d'aigua, però ve el qui és més poderós que jo, tan poderós que no sóc digne ni de deslligar-li el calçat. Ell us batejarà amb l'Esperit Sant i amb foc. Reconeix que ell només prepara el camí, com a precursor de qui és veritablement el Fill de Déu, el Messies: Jesucrist, que aquest Nadal vol néixer de nou en el nostre cor.

Igual com el profeta Sofonies demanava al poble d'Israel, nosaltres també hem de cridar de goig, alegrar-nos, confiar i no  tenir por, perquè Déu ens salva amb Jesús.  En la mesura que confrontem la nostra vida personal i comunitària amb Jesús, i actuem en conseqüència, allà on siguem i ens movem: començant per l'entorn més immediat i arreu, del nostre cor brollarà la veritable alegria, encara que de vegades ens compliquem la vida. És en aquest sentit que podem acollir les paraules de Sant Pau als cristians de Filips: *Viviu sempre contents en el Senyor..Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop. A cada ocasió acudiu a la pregària i a la súplica, i presenteu a Déu les vostres peticions d'accions de gràcies. Així la pau de Déu, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist.

 Benvolguts germans/nes: Acollim la crida a la conversió i al canvi de vida que Joan el Baptista ens fa, conscients que la bona nova que ens comparteix és font de pau interior i d’alegria serena, perquè permet començar a fruir de la presència transformadora de l’Esperit Sant que hem rebut del Messies gràcies al Baptisme. Que puguem viure l’Advent amb alegria i celebrar amb goig el misteri de Nadal, el misteri de Déu que ha volgut viure per sempre amb nosaltres. I que el tarannà joiós de la nostra vida sigui la millor prova de la força humanitzadora de  la nostra fe, viscuda i compromesa

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge